På begäran!
Fick receptet till laxen efterfrågat så varsågod!
Lax med dragon- och morotsbulgur
4 bitar (à 125 g) laxfilé
3 morötter
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk torkad dragon
1 tsk sambal oelek
2 dl bulgur
1 tsk olja
salt och peppar
2 msk gräslök
2 dl gräddfil
3 morötter
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk torkad dragon
1 tsk sambal oelek
2 dl bulgur
1 tsk olja
salt och peppar
2 msk gräslök
2 dl gräddfil
Tina laxen.
Skala och skiva morötterna tunt. Koka upp buljongen. Lägg i dragon, hälften av sambal oeleken och bulgur. Koka enligt anvisningen på förpackningen. När det återstår 4 minuter av koktiden läggs morötterna i.
Stek laxen försiktigt i oljan. Krydda med salt och peppar.
Vänd ner gräslöken i bulgurn. Blanda gräddfilen med resten av sambal oeleken och smaka av med salt.
Servera laxen med morotsbulgur och gräddfil.
Jag bytte ut gräddfilen mot soygurt som jag hade hemma och blandade i lite koncentrerad limesaft, blev perfekt till laxen!