Lejna

Meatfree monday!

Publicerad 2013-03-18 18:57:00 i Ätbart

Svamprisotto med sockerärtor
(recept under bilden)
 
 

4 portioner
Tillagningstid: 30 min.

12 dl grönsaksbuljong,
vatten + tärning eller fond
2 msk smör
1 gul lök, finhackad
300 g färska champinjoner, skivade
4 dl avorio-, arborio- eller carnaroliris
1–2 dl vitt matlagningsvin
1 röd paprika, strimlad
150 g sockerärter, strimlade
salt
nymalen svartpeppar
 
1. Koka upp buljongen. Fräs lök, svamp och ris i smöret tills riset blir genomskinligt.
2. Tillsätt buljong och vin, lite i taget tills riset blir mjukt och risotton är lagom krämig, det tar cirka
20 minuter. Rör om hela tiden.
3. Vänd ner paprika och sockerärter, salta och peppra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Follow on Bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela