2013-03-04
Tänk så fort en vecka kan gå!
Dagens middag blev falafel med tomatsalsa i pitabröd
(recept under bilden)

Falafel med tomatsalsa
2 förpackningar (à 380 g) kokta kikärter
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 tsk chilipulver
1 dl vetemjöl
2 msk olja
6 pitabröd
3 tomater
2 tsk olivolja
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
2 avokado
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 tsk chilipulver
1 dl vetemjöl
2 msk olja
6 pitabröd
3 tomater
2 tsk olivolja
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
2 avokado
sallad
Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
Skölj kikärtorna och låt de rinna av ordentligt.
Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persiljan grovt.
Lägg kikärtor, lökhack och hälften av persiljan i en matberedare. Tillsätt chilipulver, vetemjöl och 1/2 tsk salt. Mixa till en grov massa. Forma till 12 biffar och stek dem i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida.
Värm bröden i ugnen.
Skär tomaterna i små tärningar och blanda med olivolja och sambal oelek.
Blanda resten av persiljan med tomathacket, smaka av med salt.
Dela, ta bort kärnan och gröp ur avokadon. Krydda avokadobitarna med salt och peppar.
Fyll bröden med sallad, avokado och falafel, toppa med tomatsalsa.
Skölj kikärtorna och låt de rinna av ordentligt.
Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persiljan grovt.
Lägg kikärtor, lökhack och hälften av persiljan i en matberedare. Tillsätt chilipulver, vetemjöl och 1/2 tsk salt. Mixa till en grov massa. Forma till 12 biffar och stek dem i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida.
Värm bröden i ugnen.
Skär tomaterna i små tärningar och blanda med olivolja och sambal oelek.
Blanda resten av persiljan med tomathacket, smaka av med salt.
Dela, ta bort kärnan och gröp ur avokadon. Krydda avokadobitarna med salt och peppar.
Fyll bröden med sallad, avokado och falafel, toppa med tomatsalsa.